Møte med Landbruks- og matministeren

28.september.2018
Møte med Landbruks- og matministeren
Fra venstre; Landbruks- og matminister Bård André Hoksrud, Fylkesordfører i Rogaland Solveig Ege Tengesdal, Dagligleder Agri-e Egil Vigdel og Dagligleder NIBIO, Klepp Arne Sæbø.
Torsdag 27.september var Agri-e invitert til å holde innlegg på åpningen av nytt forskningsveksthus på Særheim, Klepp.

I den forbindelse fikk vi mulighet til et eget møte med Landbruks- og matminister Bård André Hoksrud for å fortelle om teknologien vi skal realisere, og hvilke muligheter denne gir med hensyn til fornybarenergi, energi effektivisering og redusert klimagassutslipp innenfor landbruk-, transport- og andre sektorer.

I møtet hadde vi med oss følgende samarbeidspartere med lededene personell Norske Shell, Norled, IVAR, NIBIO, Felleskjøpet Rogaland Agder, Jone Wiig Gartneri og Lauvsnes Gartneri. I tillegg deltok Landbruksdirektøren fra Fylkesmannen i Rogaland.

Målsetningen med møte var å vise hvilke unike muligheter vi har i mat og energi fylket Rogaland til å lage gode løsninger for landbruket og andre sektorer. Næringene i Rogaland er klare til å gjennomføre bærekraftige løsninger på tvers av sektorer som hele landet vil dra nytte av. Der vi utnytter biorester som næring til økt matproduksjon og biogass til nullutslippsløsning for transportsektoren. Vi ser at løsningene våre fanger interesse langt utover Norges grenser.

Som Bård André Hoksrud uttalte ved åpningen av forskningsveksthuset så har Jærbuen alltid vist at de får ting til. Nå har regjeringen mulighet til å gå fra ord til handling der vi kan styrke norsk landbruk, nå våre klimamål innenfor flere sektorer og bli en internasjonal spydspiss mot et lav- og nullutslippssamfunn.

Vi vil også takke NIBIO for godt vertskap og gratulere dem med nytt forskningsveksthus. NIBIO er en av Norges viktigste bidragsytere for at vi i Norge er i verdens toppen med hensyn til matkvalitet, renhet og lavt klimaavtrykk.

Så neste gang du er i butikken – VELG NORSK!!!

Våre nettsider bruker cookies

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler for å samle inn data fra besøkende. Vi bruker denne informasjonen til å utvikle bedre produkter, tjenester og innhold for deg som bruker av nettsiden.